Un lucru foarte
important este ţinerea unui regim alimentar sever.
Toate dulciurile sunt interzise, inclusiv
consumul alcoolului, al cafelei al ceaiului negru, pâinea albă, supă de carne
şi prăjiturile, în locul lor se vor consuma legume, salate, cartofi dar nu
prăjiţi, pâine integrată, carne slabă, fulgi de ofăz, fructe. Hrana trebuie să
fie bine mestecată şi consumată încet.
Fiertură de sâmburi
de dovleac : curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt 30gr de seminţe de
dovleac, puneţi-le să fiarbă într-o jumătate de litru de apă, vreme de 10
minute, la foc mic. Lăsaţi băutura să se răcească, apoi strecuraţi-o. Beţi în
fiecare dimineaţă câte o ceaşcă de ceai pe stomacul gol, iar seara, aceiaşi
cantitate cu 30 de minute înainte de a vă culca.
Ceai de teci de fasole
uscată : foarte diuretic, tecile de fasole au proprietatea de a
micşora valorile zahărului din sânge. Seara fierbeţi vreme de 2 ore 100gr de
teci de fasole uscate, tăiate mărunt, intr-un litru şi jumătate de apă.
Lăsaţi-le să fiarbă până ce lichidul scade la jumătate, lăsaţi-le în apa în
care au fiert, la macerat până a doua zi de dimineaţă. Strecuraţi şi beţi peste
zi între mese cât vreţi .
Cură de o săptămână
pe lună, în exclusivitate cu sucuri : 330gr suc de morcovi, 100gr
suc de ţelină, 100gr suc de salată verde, 100gr suc de fasole verde, 60gr suc
de andive, 120gr suc de pătrunjel . Se amestecă toate şi se beau în mai multe
reprize pe zi. Dintre plante, prietena diabetului este salvia . Se bea 2-3 căni
pe zi, dintr-o infuzie de 1 linguriţă de plantă opărită cu o cană de apă în
clocot.
Faceţi
zilnic gimnastică medicală, aceste exerciţi vă vor ajuta foarte mult.
Faceţi-le pe balcon sau afară, important este să asudaţi după care faceţi un
duş călduţ. Mergeţi cât mai mult pe jos.
Ceai antidiabetic –
reţeta îi aparţine unui celebru preot-vindecător elveţian Kuzle, ale cărui
metode de vindecare sânt căutate acu în Occident.
3 linguriţe cerenţel [Geum
alpina] + 1 linguriţă frunze de mur + 1 linguriţă frunze de fragi + 3 linguriţe
scrântitoare [Potentila aurea] + 2 linguriţe de păstăi de fasole tăiată mărunt.
Se amestecă bine toate plantele, apoi se ia o linguriţă cu vârf de amestec, se
opăreşte cu o cană de apă şi se lasă să stea 3 minute. Se bea 1-2 litri ceai pe
zi. Tot acest călugăr recomandă diabeticilor să ţină o dietă cu ţelină crudă
[salate] zeamă de varză acră, morcovi proaspeţi, ceapă şi usturoi, rase pe
pâine integrală.
Un alt
călugăr-vindecător spune că diabetul este o boală legată de proasta
funcţionare a pancreasului, şi recomandă activarea lui prin : turnări de apă
[băi] folosit extrem de mult acum în America .
Tratamentul –
prevede ca bolnavul să şadă pe un scăunel băgat într-un lighean mare cu apă
[25-30 grade] ţinându-şi picioarele afară pe podea.Cu ajutorul unei cârpe aspre
de cânepa, se fac masaje pe abdomen, înmuind repetat cârpe în apă, apoi
punând-o în jos, de la ombilic spre părţile lateraleale abdomenului, spre
picioare. Baia durează între 10-12 minute, după care bolnavul trebuie să se
bage la căldură, în pat.
Un medicament gata făcut [naturist] este „Fitodiab” care dă rezultate foarte bune şi este făcut
de firma „Holigal” dar numai în cazul
diabeticilor care nu folosesc insulina. Condiţia să dea rezultat este un regim
alimentar sever.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu